Amerikanska Investmentbolag

Amerikanska Investmentbolag

Last Updated on augusti 11, 2020 by Investmentbolag

Ett av de mest kända amerikanska investmentbolagen är förmodligen Berkshire Hathaway, grundat av den smått ikoniska investeraren Warren Buffett. Bolaget äger även stora delar av bolagen Coca Cola och Apple. Berkshire Hathaway representerar urtypen av investmentbolag där verksamheten verkligen byggt upp av investeringar som växt och genererat tillväxt, vilket i sin tur lett till fler och större investeringar, osv. Det här är någonting vi inte ser i samma utsträckning som de gör i svenska investmentbolag i Sverige, där de ofta tillkommer av rent skattemässiga skäl eller för att kontrollera grupper av bolag, med mera.

Den amerikanska ekonomin och börsen är bland annat kanske lite mer “Rock N’ Roll” än den europeiska och här ser vi en rad olika investmentbolag som byggts upp av skickliga investerare. Utbudet av investmentbolag för den som vill investera i den amerikanska ekonomin är alltså stor. Här kommer det väl tillhands att göra grundlig och bra analys och research och hitta ett bolag som matchar den investeringsstil man själv går efter och har. Vill man ha ett bolag som investerar brett och som helt ska investera i de bolag som passerar deras mycket avancerade filter och analyser? Dessa företag jobbar alltså med företagsanalyser och försöker hitta guldkorn, oavsett vilken bransch de verkar i. Eller köper man hellre i ett bolag som verkar inom en specifik bransch eller sektor?

Amerikanska investmentbolag

Berkshire Hathaway

Hemsida: berkshirehathaway.com
Köp Berkshire Hathaway hos: Avanza Nordnet

BlackRock

Hemsida: www.blackrock.com
Köp BlackRock hos: Avanza Nordnet

Brookfield

Hemsida: www.brookfield.com
Köp Brookfield hos: Avanza Nordnet

Danaher

Hemsida: www.danaher.com
Köp Danaher hos: Avanza Nordnet

Markel Corporation

Hemsida: www.markel.com
Köp Markel hos: Avanza Nordnet

Liberty Global

Hemsida: www.libertyglobal.com
Köp Liberty Global hos: Avanza Nordnet

LOEWS Corporation

Hemsida: loews.com
Köp LOEWS hos: Avanza Nordnet

State Street

Hemsida: www.statestreet.com
Köp State Street hos: Avanza Nordnet

Vad är ett investmentbolag?

Ett investmentbolag äger aktier och ägnar sig att köpa aktier i andra aktiebolag. Ofta fungerar de som maktbolag med syftet att kontrollera andra olika bolag. De har som affärsidé att äga aktier i andra aktiebolag .

Du kan läsa mer om utländska investmentbolag här. Det finns fördelar med att äga denna typ av bolag. Man får en riskspridning genom att investmentbolaget äger ett flertal aktier i en underliggande diversifiering trots att du bara äger aktier i investmentföretaget. Ett sådant företag äger aktier på två sätt. De äger både onoterade bolag och noterade bolag. De äger också ofta private equity bolag, så kallade riskkapitalbolag. Läs mer om att investera i investment bolag på vår hemsida investmentbolag.org. Där finns även mycket information om både bra aktier och vissa speciellt bra fonder. Man kan även läsa om att bygga upp en portfölj där. Det gäller både aktie och fond.

Exempel på populära investmentbolagen i Sverige är: Investor, Latour, Kinnevik och Ratos.

Historisk avkastning är inte någon garanti för framtida avkastning.