Investmentbolag

Utländska investmentbolag

By februari 7, 2019 juli 27th, 2019 No Comments
Utländska investmentbolag

Investmentbolag finns så klart över hela vår värld. Vilket är bra. Även om formen för dessa ser olika ut. Till största delen beroende på att olika länder har olika regleringar och skatteregler, vilket gör att investmentbolagens form ter sig lite olika från land till land.

Men vill man som privatsparare sprida sin exponering mer globalt och se till att diversifiera sin portfölj ordentligt, så är utländska investmentbolag en mycket bra typ av aktie att titta närmare på.

Genom att investera i ett utländskt investmentbolag så slipper du sätta dig in allt för mycket i detaljer kring det land eller den marknad du investerar i. Detta göra investmentbolaget åt dig. Det du behöver göra är att analysera det specifika investmentbolaget. Har dom dedikerade ägare? Har VD:n eller CEO:n själv aktier i bolaget? I så fall är han ju personligen angelägen om företagets utveckling. Titta på nyckeltal och historisk data för att bilda dig en uppfattning om det här bolaget är värt att investera i. När detta är gjort och du hittat det utländska investmentbolag du vill investera i, så får du helt enkelt riskspridning och diversifiering på köpet.

Att hitta information gällande utländska investmentbolag kan vid första anblick tyckas komplicerat. Men lägger man lite tid på att söka sig omkring på forum och bloggar så hittar man ganska snart en hel del matnyttig information. En utgångspunkt. Börja i den änden och titta som sagt på hur bolaget presterat de senaste 5 åren. Kom ihåg att inte göra en för stor investering sett till ditt totala kapital.

NORDAMERIKANSKA INVESTMENTBOLAG

Berkshire Hathaway
Blackrock
Brookfield Asset Management
Danaher
Fairfax financial holdings
Liberty global class
Loews
Markel Corp
State Street
Anheuere Busch InBev
eQ
Aurelius

UTLÄNDSKA INVESTMENTBOLAG (icke nordamerikanska)

Louis Vuitton Moët Hennessy (Frankrike)
Pernod Ricard (Frankrike)
Group Brussel Lambert (Belgien)
Ackermans & Van Haaren (Belgien)
Ahold Delhaize (Holland)
GIMV Investeringsmaatschappij Voor Vlanderen (Belgien)
Sampo (Finland)
Capman (Finland)
Loudspring (Finland men handlas också i Sverige)
Taaleri (Finland)
Small Cap Danmark (Danmark)
Scandinavian Private Equity (Danmark)
Orkla (Norge)
Aker (Norge)
Exor (Italien)
Fiat Chrysler Automobiles (Italien)

utländska investmentbolag

utländska investmentbolag